Nergal nie obraził chrześcijan Dodano: 2011-08-18 12:32
O rety ile jeszcze można? To się już zaczyna robić nuuuudne;/
Wszystko się kiedyś kończy
Dodano: 2011-08-18 14:53
A szkoda gadać.
Niech podrze sobie nawet tuzin! Ludzie, to jest jego światopogląd, każdy ma prawo do własnego i nie można nikogo za to karać.
W sumie to Nergal ma rację że to sterta kłamstw...
Pośród zgiełku i chaosu, między życiem a śmiercią, Ciemność przysłania mi drogę, muszę wyjść ,uciec ,zatrzymać ten sen Niechaj stanie się dzień! I uwolni serce me...
Dodano: 2011-08-18 16:46 Zmieniono: 2011-08-18 17:02
Nowak wojuje, Natanek trzęsie szabelką......krestonów Ci u nas pod dostatkiem. Nie wydaję mi się, by Darski na koncertach swojego zespołu urażał uczucia religijne osób, które świadomie na nich się pojawiają. Ta banda pajaców nie może zapewne pogodzić się ze stratą wpływów jaką posiadał KRK sprzed nadejścia epoki rozumu. Co jedynie szerzyć mogą czarny PR, a większość rozumnych ludzi i tak kładzie choya na ich wywody.
Dodano: 2011-08-18 17:14
no i sprawa została ostatecznie zamknięta ...i pasuje :)Banalne zarzuty,a się człowiek nawkur....ac musiał .
Dodano: 2011-08-18 18:59
Ale znając życie i inteligencję pewnych osób jeszcze nie raz coś wymyślą żeby tylko utrudnić człowiekowi życie.
Co Cie nie zabije to Cie wzmocni
Dodano: 2011-08-18 19:14
Mendy są wszędzie... A osoby publiczne muszą się liczyc z takimi sytuacjami :) Życie.
... Dodano: 2011-08-18 19:56
Jak już wszystkim wiadomo żyjemy w Polsce "wolnym" kraju.tylko ja się pytam gdzie ta wolność? Każdy kto wyróżnia się z tłumu zostaje od razu zbesztany i zmieszany z błotem. W tym chorym kraju nie można swobodnie wyrażać swych uczuć i poglądów.
Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!
... Dodano: 2011-08-18 20:08
| lord_setherial napisał(a): |
| Jak już wszystkim wiadomo żyjemy w Polsce "wolnym" kraju.tylko ja się pytam gdzie ta wolność? Każdy kto wyróżnia się z tłumu zostaje od razu zbesztany i zmieszany z błotem. W tym chorym kraju nie można swobodnie wyrażać swych uczuć i poglądów. |
Dodano: 2011-08-18 23:30
gdyby podarł Koran na koncercie dla arabów, już by nie żył, przeciwnicy Nergala są tyle samo warci ile jego wyznawcy :-)
Dodano: 2011-08-19 08:02
OOO To Nergal urósł do rangi boga? Nie wiedziałam,ze ma wyznawców
.Jak dla mnie wszystkie religie powinny juz dawno trafif do lamusa,bo nic dobrego z nich nigdy nie wynika.Świetna pożywka dla "walki o coś".Polak kocha "szabelkę",
Dodano: 2011-08-19 11:07 Zmieniono: 2011-08-19 11:08
jedno jest pewne, jeden głupi gest, a jaka promocja:) wszak od lat wiadomo, że na skandalu stoi cały showbiznes... wg mnie darcie biblii nie jest żadnym wyrażaniem poglądów, tylko czystą prowokacją, nie robi na mnie wrażenia:)
Dodano: 2011-08-19 11:14
Szczerze mówiąc to jest chore. Ostatnio idąc ulicą ludzie wytykali mnie palcami a to tylko dlatego,że byłem ubrany "inaczej" i miałem na szyi odwrócony krucyfiks. Ale nie bo przecież Polska to "wolny" kraj. Tylko dlaczego nie można wyrażać własnych poglądów,czy wszyscy musimy być tacy sami? Uważam,że nie!
Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!
Dodano: 2011-08-19 11:23
też przerabiałam wiele podobnych sytuacji, ale jeżeli chodzi o wytykanie palcami na ulicy to już problem nie tyle wyrażania własnych poglądów ile tolerancji i mentalności ludzi.
Co Cie nie zabije to Cie wzmocni
Dodano: 2011-08-19 12:58
| Szczerze mówiąc to jest chore. Ostatnio idąc ulicą ludzie wytykali mnie palcami a to tylko dlatego,że byłem ubrany "inaczej" i miałem na szyi odwrócony krucyfiks. Ale nie bo przecież Polska to "wolny" kraj. Tylko dlaczego nie można wyrażać własnych poglądów,czy wszyscy musimy być tacy sami? Uważam,że nie! |
Potworne. Przeżyłeś prawdziwą traumę, solidaryzuję się z Tobą w cierpieniu.
Jesteśmy tacy biedni, odrzuceni. Czemu nikt nas nie rozumie, a nawet nie stara się zrozumieć?
Och, jakie społeczeństwo jest niesprawiedliwe! Przecież jesteśmy normalnymi ludźmi, nieprawdaż? Też mamy serca i cierpimy.
| CatGirl napisał(a): |
| jedno jest pewne, jeden głupi gest, a jaka promocja:) wszak od lat wiadomo, że na skandalu stoi cały showbiznes... wg mnie darcie biblii nie jest żadnym wyrażaniem poglądów, tylko czystą prowokacją, nie robi na mnie wrażenia:) |
Kocico, stuprocentowa racja. Tymczasem podywagujmy o tym, jak to nas ludzie odrzucają i wydają niesprawiedliwe osądy.
Dodano: 2011-08-19 13:37
| Szczerze mówiąc to jest chore. Ostatnio idąc ulicą ludzie wytykali mnie palcami a to tylko dlatego,że byłem ubrany "inaczej" i miałem na szyi odwrócony krucyfiks. Ale nie bo przecież Polska to "wolny" kraj. Tylko dlaczego nie można wyrażać własnych poglądów,czy wszyscy musimy być tacy sami? Uważam,że nie! |
Problemy na miarę zbuntowanych i niezrozumianych nastolatków.
Co do "wolności przekonań " nie żyjemy w żadnym raju, lecz trochę nam brakuje do dzikiego Wschodniego Brata, gdzie zamyka się za samą krytykę Putina na ulicy.
Dodano: 2011-08-19 14:44
Taki już kraj-gdzie wolność słowa istnieje tylko w słowniku.Tyle jeśli chodzi o polską politykę[choć jak ktoś wcześniej napisał to niewiele nam brakuje do Wschodu,gdzie ludzie mają gorzej od nas Polaków].
Co do tematu,to oczywiście że to był akt prowokacji,tylko pytanie brzmi czy to już nie było przesadą.
Pozostawiam do przedyskutowania jak o tym myślicie pod tym kątem sprawy.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Dodano: 2011-08-19 15:05
Nie uważam się za pokrzywdzonego ani tym bardziej za "zbuntowanego nastolatka,którego nikt nie rozumie" Poruszyłem jedynie ten temat gdyż uznałem to za stosowne i chciałem zobaczyć co mają na owy temat do powiedzenia inni.
Dodano: 2011-08-19 16:09
| Nie uważam się za pokrzywdzonego ani tym bardziej za "zbuntowanego nastolatka,którego nikt nie rozumie" Poruszyłem jedynie ten temat gdyż uznałem to za stosowne i chciałem zobaczyć co mają na owy temat do powiedzenia inni. |
Przedstawiona sytuacja prędzej dotyczy mniejszych miejscowości i mentalności części zamieszkałych w nich ludzi niż większych miast. Wolność słowa i sumienia jest istotna, zagwarantowana konstytucyjnie winna być respektowana przez władze. Jeśli tak nie jest i tym samym przedstawiciele pewnych ugrupowań stale nas zawodzą mamy prawo zagłosować na inne, niekoniecznie stale przewijających się w mediach partie. Polacy stale narzekają, lecz nie robią w tym kierunku nic. Z innej strony...wolność słowa posiada pewne granice o czym nie jedna jednostka tak po prostu zapomina.
Pojawiła się wcześniej wzmianka o Nergalu i ewentualnej reakcji środowisk muzułmańskich na podarcie Koranu jeżeli by do niego doszło. Wszelki fundamentalizm jest wprost ohydny, trącący ciemnotą, hamujący rozwój ludzi, państw, narodów i nie istotne czy dotyczy to islamu czy katolicyzmu.
Dodano: 2011-08-19 16:12 Zmieniono: 2011-08-19 16:14
Widzę że mój post poleciał, ale dla porządku przytoczę go jeszcze raz: tralalalala!
Tak jak już zauważyła Sanguine, to naprawdę wzruszające. Przecież gdybyś wychodził przebrany za clowna np. we Francji, nikt by nawet na Ciebie nie spojrzał, bo przecież tam jest wolność słowa i nie wolnopatrzeć na ludzi wyróżniających się z tłumu.
Jak to powszechnie wiadomo, jak się zakłada odwrócone krucyfiksy, to tylko po to by wtopić się w tłum i pozostać niezauważonym.
Takie incognito.
W polsce nie ma wolności słowa - naturalnie! Przecież Nergala skazano na ciężkie łagry. Jak wiadomo na zachodzie nie można nikogo pozwać za obrazę uczuć religijnych.
Uważacie się za lepszych ludzi niż reszta "tej masy". Na waszym miejscu jednak zastanowiłbym się nad przyczyną tej rzekomej wyższości, bo odwaga założenia cudacznego stroju, to dość mało, zwłaszcza jeśli towarzyszy jej utyskiwanie że "ludzie się oglądają". Narzekanie na ojczyznę, to też typowo polska cecha. A i robienie czegoś na odwrót nie jest dowodem wyzwolonego umysłu, tylko właśnie - przekory.
Pojmowanie wolności słowa jako zezwolenia na wulgarne obrażanie innych, jest cechą typowo dziecięcą i pochodzi z piaskownicy, gdzie sześciolatek coś tam usłyszał i myśli że może powiedzieć koledze Jasiowi "jesteś gupiii!!", no bo wolność słowa.
A tu nieee!! Polskie dorosłe sześciolatki, będą rozczarowanie. Wolność słowa zezwala na wyrażanie swoich poglądów, ale nie zezwala na prostactwo i wulgarność.
Jeśli uważacie, że spalenie biblii, czy kościoła to wyrażanie swoich poglądów, jesteście w błędzie. W pierwszym przypadku to szczególna głupota( tam gdzie pali się książki niedługo będą palić ludzi ), w drugim poważne przestępstwo.
Mimo to, dobrze, że Nergala nie skazali, bo jego wyskok mieści się w ramach happeningu artystycznego, koncert powinien nosić znamiona psychodramy. Tym niemniej uważam to za marną, populistyczną, adresowaną do filozoficznych krzykliwych dyletantów, głupotę!
EDIT
@Don Vitteo: pewnie, fundamentaliści powinni się cieszyć, że idioci drą ich książki.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-08-19 16:22
Nie kwestionuje idiotyzmu ludzi imających się podobnych praktyk, lecz to nie powód, by ich mordować. Jestem przeciwnikiem fundamentalizmu i skrajności.
Dodano: 2011-08-19 18:29
Kluczową dla mnie kwestią jest nie to, iż nie doszło do skazania, lecz...to, że Nergal nie jest oryginalny w tym co robi, bo wielu muzyków robiło już te same czy podobne rzeczy (np. Marylin Manson). Tak samo, jak nie był oryginalny z wyrywaniem cycatej blondie (Tommy Lee czy Kid Rock też już dali się nabrać w ten sposób, więc...).
Zastanawiam się, po co on to robi? Muzyka powinna bronić się sama, ze względu na to, jaka jest, a nie ze względu na otoczkę. W tym momencie takie działania, jak Nergala, są niepotrzebne i przede wszystkim wtórne.
Dodano: 2011-08-19 20:15 Zmieniono: 2011-08-19 20:16
Niech prorocze słowa Heinego drugi raz się nie spełniają.
Narzekając na rzeczywistość, pamiętajmy, że jesteśmy jej współtwórcami.
Czyż zakładanie ekstrawaganckiego ubrania nie jest spowodowane chęcią odróżnienia się od tłumu, przepraszam, motłochu? Noblesse oblige.
Chyba najlepszym ustrojem na świecie, byłaby ochlokracja, tam nic nie ogranicza wolności.
| bibunia napisał(a): |
| Jak dla mnie wszystkie religie powinny juz dawno trafif do lamusa,bo nic dobrego z nich nigdy nie wynika.Świetna pożywka dla "walki o coś".Polak kocha "szabelkę", |
Kiedyś pragnęłam tego samego, upatrując się w religiach przeszkody, która uniemożliwia ludziom poznanie Boga, a przede wszystkim widziałam tam źródło chciwości i nienawiści. Niestety zlikwidowanie religii, nie zdusiłoby fanatyzmu, który rozrastałby się dalej, ale pod inną formą.
| DonVitteo napisał(a): |
| Nie kwestionuje idiotyzmu ludzi imających się podobnych praktyk, lecz to nie powód, by ich mordować. Jestem przeciwnikiem fundamentalizmu i skrajności. |
Wymordujmy więc fundamentalistów. Wszystkich wymordujmy. Niech nie będzie niczego i nikogo.
A Nergal następnym razem powinien rozprawić się z Konstytucją, to będzie dopiero widowisko!
Dodano: 2011-08-19 20:22
Zanadto się uniosłaś. 
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-08-20 01:08 Zmieniono: 2011-08-20 01:27
| SanguineVenari napisał(a): |
| Niech prorocze słowa Heinego drugi raz się nie spełniają.
Narzekając na rzeczywistość, pamiętajmy, że jesteśmy jej współtwórcami. Czyż zakładanie ekstrawaganckiego ubrania nie jest spowodowane chęcią odróżnienia się od tłumu, przepraszam, motłochu? Noblesse oblige. Chyba najlepszym ustrojem na świecie, byłaby ochlokracja, tam nic nie ogranicza wolności. [quote:e534c4b13e="bibunia"]Jak dla mnie wszystkie religie powinny juz dawno trafif do lamusa,bo nic dobrego z nich nigdy nie wynika.Świetna pożywka dla "walki o coś".Polak kocha "szabelkę", |
Kiedyś pragnęłam tego samego, upatrując się w religiach przeszkody, która uniemożliwia ludziom poznanie Boga, a przede wszystkim widziałam tam źródło chciwości i nienawiści. Niestety zlikwidowanie religii, nie zdusiłoby fanatyzmu, który rozrastałby się dalej, ale pod inną formą.
| DonVitteo napisał(a): |
| Nie kwestionuje idiotyzmu ludzi imających się podobnych praktyk, lecz to nie powód, by ich mordować. Jestem przeciwnikiem fundamentalizmu i skrajności. |
Wymordujmy więc fundamentalistów. Wszystkich wymordujmy. Niech nie będzie niczego i nikogo.
A Nergal następnym razem powinien rozprawić się z Konstytucją, to będzie dopiero widowisko!
[/quote:e534c4b13e]
Błazenada.
Nie bronię ani populistycznego zachowania Nergala, ani śmiesznych i ciemnych jak tabaka w rogu fundamentalistów. I tak, niech rozprawi się z nią, skoro uważa, że da mu to jakikolwiek rozgłos, byleby nie uderzało to w egzystencje szarych, normalnych ludzi, których prawa zamieszczają się właśnie w niej.To,że gardzę ekstremistami, nie oznacza, że pragnę ich eliminacji. Byłbym taki sam jak oni. Jestem pełen pogardy dla takiej właśnie postawy.... bezrozumnym zapatrzeniu w pewne dogmaty i gnojeniu ludzi, którzy się z nimi nie zgadzają....w przypadku islamskich ekstremistów jest to bardzo widoczne. Tak na marginesie nie wiem, w którym to momencie napisałem, by kogokolwiek mordować....wskaż mi taki fragment.
Twoje uniesienie się w tej materii jest wybitnie pozbawione sensu.